Rijst met een curry van vegetarisch gehakt en spitskool

Kokos en curry ... altijd een goede match!

Nodig voor 4 pers

250 g zilvervliesrijst - 2 uien - 1 spitskool - 4 teentjes knoflook -

1 groentebouillonblokje - 250 ml kokosroom - 300 g vegetarisch gehakt - 4 kl currypoeder - peper - zout - handvol walnoten - 2 lente-uitjes - arachide-olie

Bereiding

Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzingen. Hak de uien fijn. Snijd de spitskool in reepjes. Verhit arachide-olie in een wokpan. Fruit de ui aan. Voeg dan de spitskool toe en roerbak tot de spitskol begint te slinken. Pers de teentje knoflook uit boven de pan. Voeg het groentebouillonblokje, de kokosroom, het gehakt en de currypoeder toe. Meng goed en laat nog even sudderen tot de spitskool gaar is. Breng verder op smaak met peper en zout. Garneer het gerecht met gehakte walnoten en gesnipperde lente-ui.