Frisse rijstsalade

Lekker op warme zomerdagen.
Nodig voor 2 porties
125 g rijst - 2 tomaten - 1 stengel bleekselder - 1 groen deel van lente-ui - 1 blikje edamameboontjes (200 g) - 150 g gekookte hamblokjes - 1/2 cavaillon - 3 el mayonaise - 3 el sinaasappelsap - 2 kl FODMAP-arme kerriepoeder - peper - zout - gesnipperde peterselie
Bereiding
Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzingen. Laat afkoelen. Ontpit de tomaten en snij in blokjes. Snijd de bleekselder en het groen deel van de lente-ui in stukjes. Giet de edamamaboontjes af en spoel. Maak bolletjes van cavaillon. Meng alles ondereen, samen met de gekookte hamblokjes. Maak een sausje door de mayonaise te mengen met het sinaasappelsap en de kerriepoeder. Breng verder op smaak met peper en zout. Meng de helft van de dressing onder de rijstsalade, serveer de andere helft apart erbij. Garneer de rijstsalade met gesnipperde peterselie.