Risotto met oesterzwammen

Nodig voor 2 borden
150 g risottorijst – 450 ml FODMAP-arme bouillon – look-geïnfuseerde olijfolie – 200 g groen van prei – 200 g oesterzwammen – handvol basilicumblaadjes – geutje sojaroom – 60 g parmezaan – 1 el witte wijnazijn – 2 el plantaardig alternatief voor crème fresh (AH) of lactosevrije yoghurt
Bereiding
Hak 100 g oesterzwammen grof. Snijd de prei in stukjes. Stoof de prei aan in olijfolie. Voeg de gehakte oesterzwammen toe. Laat 4 minuten meestoven. Voeg de azijn en de rijst toe en laat ook enkele minuten meestoven. Voeg dan de bouillon toe en laat de rijst op een zacht vuur gaarkoken (ong. 17 minuten). Snijd ondertussen de rest van de oesterzwammen in stukjes. Bak deze gedurende 5 minuten in olijfolie. Kruid met peper en zout. Als de rijst gaar is meng er dan 30 g parmezaan en de sojaroom onder. Breng verder op smaak met peper. Schep de risotto in een diep bord. Verdeel daarover de gebakken oesterzwammen. Bestrooi met de rest van de parmezaan. Garneer met basilicum en de room/yoghurt.