Salade met gegrilde aubergine en kikkererwten

Salade met gegrilde aubergine, kikkererwten en geitenkaas

De lievelingssalade van een van mijn dochters.

Nodig voor een grote kom

2 aubergines – 2 teentjes knoflook – ½ el harissapasta – 1,5 el olijfolie – 125 g zachte geitenkaas – 70 g rucola – 1 rood Spaans pepertje – 1 rode ui – 400 g kikkererwten (bokaal)

dressing: sap van ½ citroen – 3 el olijfolie – ½ kl mosterd - peper


Bereiding

Verwarm de oven op 190 °C. Maak de dressing door alle ingrediënten ondereen te roeren. Was de aubergines, snijd het kroontje af en snij in plakken van ongeveer 2 cm. Leg ze in een ovenschotel. Vermeng de harissa met de olijfolie en de uitgeperste teentjes knoflook. Besmeer de aubergineplakken        met het harissamengsel. Plaats de ovenschotel gedurende 25 minuten in de hete oven. Pel de rode ui en snij in ringen. Verwijder de zaadjes van het rode pepertje en snijd in ringetjes. Meng alles ondereen: aubergineschijven, rucola, pepertje, ui en kikkererwten. Verdeel er vlokjes geitenkaas over. Besprenkel met de dressing.

Share by: