Salade met gegrilde aubergine, kikkererwten en geitenkaas
Nodig voor een grote kom
2 aubergines – 2 teentjes knoflook – ½ el harissapasta – 1,5 el olijfolie – 125 g zachte geitenkaas – 70 g rucola – 1 rood Spaans pepertje – 1 rode ui – 400 g kikkererwten (bokaal)
dressing: sap van ½ citroen – 3 el olijfolie – ½ kl mosterd - peper
Bereiding
Verwarm de oven op 190 °C. Maak de dressing door alle ingrediënten ondereen te roeren. Was de aubergines, snijd het kroontje af en snij in plakken van ongeveer 2 cm. Leg ze in een ovenschotel. Vermeng de harissa met de olijfolie en de uitgeperste teentjes knoflook. Besmeer de aubergineplakken met het harissamengsel. Plaats de ovenschotel gedurende 25 minuten in de hete oven. Pel de rode ui en snij in ringen. Verwijder de zaadjes van het rode pepertje en snijd in ringetjes. Meng alles ondereen: aubergineschijven, rucola, pepertje, ui en kikkererwten. Verdeel er vlokjes geitenkaas over. Besprenkel met de dressing.