Saté met pindasaus

Saté met pindasaus

Speciaal voor mijn Nederlandse cliënten, FODMAP-arme pindasaus, selfmade.

Meer pindasmaak nodig? Doe er dan een extra lepel pindakaas in.

Nodig voor 2 personen

2 varkensmignonettes - 1/2 rode paprika - 1 brikje sojaroom (2,5 dl) -

4 el pindakaas - peper - zout - gesnipperde bieslook

Bereiding:

Snijd de varkensmignonettes in blokjes. Snijd de rode paprika in vierkantjes. Doe de stukjes vlees op een satéstokje met tussenin stukjes rode paprika. Bak de saté's gaar in olijfolie, ongeveer 10 min op een zacht vuur, regelmatig draaien. Maak ondertussen de pindasaus. Verwarm de sojaroom in een steelpannetje samen met de pindakaas. Roer totdat de pindakaas opgelost is. Breng verder op smaak met peper en zout. Serveer de saté's met de saus, bestrooi met gesnipperde bieslook.

Eet tot je aangenaam verzadigd bent. Komt de portie niet toe? Neem dan extra of eet achteraf een stuk fruit.

Share by: