Schelpjespasta met mosselen en saffraan
Nodig voor 2 porties
1 kg mosselen - 150 g schelpjespasta - 1 stengel selder - 1 prei - 1 ui - 1 teentje knoflook - handje verse peterselie - 1/2 el tomatenpuree - 250 ml visbouillon - 1 dopje saffraanpoeder - olijfolie - peper - zout
Bereiding
Spoel de mosselen. Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de selder en de prei schoon en snijd in stukjes. Spoel de peterselie en hak fijn. Verhit de olijfolie. Stoof de ui, knoflook, selder, prei en tomatenpuree gedurende 4 minuten. Voed de schelpjespasta, de bouillon, saffraan en peper toe. Dek af en laat 5 minuten koken. Voeg dan de mosselen toe en laat nog eens 5 minuten afgedekt koken. Voeg in dien nodig nog extra water toe. Kruid verder met peper en zout. Bestrooi met peterselie en serveer. (naar een recept van libelle)
Eet tot je aangenaam verzadigd bent. Komt de portie niet toe? Neem dan extra of eet achteraf een stuk fruit.