soja-ijstaartje

Soja-ijstaartje

Vrij van koemelk, lactose, noten, pinda en eventueel vrij van gluten, kippenei en tarwe, FODMAP-arm

Hmm, ijslekker!

Nodig voor 10 stuks

 100 g sojamargarine - 100 g droge koekjes melkvrij bv. Dinosauruskoeken - 50 g frambozen + handvol frambozen - 50 g blauwe bessen + handvol blauwe bessen - 2 eieren - 140 g suiker - 200 g soja Greek style natuur -

250 ml soja opkloproom - muntblaadjes - bloemsuiker

Bereiding

Smelt de sojamargarine. Verkruimel de koekjes goed fijn. Meng de koekjes met de margarine. Neem een muffinvorm. Schep in iedere muffinvorm een laag koekjeskruimels en druk aan met een lepeltje. Verhit de 50 g frambozen en de 50 g blauwe bessen samen 1 à 2 minuten in de microgolfoven zodat ze plat zijn. Plet het fruit verder of mix even. Er mogen nog stukjes fruit in zitten maar het moet zacht zijn. Laat afkoelen. Scheid de eiwitten en de eidooiers. Klop de eiwitten stijf. Klop de eidooiers romig met 70 g suiker. Meng onder de eidooiers de soja Greek style nature. Klop de soja opkloproom bijna stijf met 70 g suiker. Meng de opgeklopte room onder het andere mengsel. Schep er daarna heel voorzichtig de opgeklopte eiwitten onder. Niet roeren, stilletjes scheppen. Doe het geplette fruit bij dit mengsel en schep 2 à 3 keer door elkaar. Niet roeren, gewoon even scheppen zodat er nog een groot contrast is tussen de witte room en het gepureerde fruit. Vul de muffinvormpjes tot de rand met het mengsel en zet minstens 3 uur in de vriezer. Laat de taartjes voor het serveren eventueel even ontdooien zodat je ze makkelijk uit de vorm krijgt. Bij een siliconenvorm is dat geen probleem. Garneer met vers fruit en munt. Bestrooi met bloemsuiker.⠀


Eivrij? Vervang het opgeklopte ei door het opgeklopt vocht van 1 blik kikkererwten. Klop het vocht op met 70 g suiker. Klop de opkloproom op met 70 g suiker. Volg verder het bovenstaande recept.


Glutenvrij? Maak gebruik van gluten- en melkvrije koekjes


FODMAP-arm? Maak gebruik van gluten- en melkvrije koekjes.


Sojavrij? Gebruik Griekse yoghurt, opkloproom en sojavrije margarine⠀⠀⠀⠀⠀


Share by: