Speculaasijs

Speculaasijs

Vrij van koemelk, lactose, noten, pinda en eventueel gluten, tarwe

Hier scoor je mee bij iedereen!

Nodig

150 g (glutenvrije) speculaas - 40 g sojamargarine - 500 ml opklop-sojaroom - 180 g suiker/zoetstof - 3 eieren - extra speculaaskruimels - frambozen - muntblaadjes

Bereiding

Mix de speculaas fijn. Smelt de sojamargarine en roer er de gemixte speculaas onder. Bekleed een springvorm met bakpapier. Leg de gemixte koekjes op de bodem en druk aan. Scheid de dooiers en de eiwitten van de eieren. Klop de eiwitten stijf met 60 g suiker/zoetstof. Klop de eidooiers los met 60 g suiker/zoetstof. Klop de soja-opkloproom op met 60 g suiker/zoetstof. Spatel de stijfgeklopte opkloproom onder het eidooiermengsel. Spatel tenslotte het stijfgeklopt eiwit voorzichtig onder het roommengsel. Doe het mengsel in de springvorm op de koekjes en plaats gedurende 1 nacht in de diepvries. Ontvorm en garneer met gemixte speculaas, frambozen en munt.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Op de foto zijn muffinvormpjes gebruikt i.p.v. een grote springvorm, heel fijn om te serveren.
Als je een glutenvrije versie wil maak je gebruik van glutenvrije speculaas.⠀⠀


Share by: