Stamppot van pompoen met paddenstoelen

Stamppot van pompoen met paddenstoelen

Herfst, eten volgens het seizoen.

Nodig, 2 porties

350 g pompoen - olijfolie - rozemarijn - peper - 400 g aardappelen - zout - 200 g gemengde paddenstoelen - 150 ml sojaroom - gesnipperde peterselie

Bereiding

Verwarm de oven op 200°C. Snijd de pompoen in stukken. Leg ze op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met rozemarijn. Kruid royaal met peper. Plaats gedurende 30 minuten in de oven. Schil ondertussen de aardappelen.  Spoel ze schoon en snijd in stukken. Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water. Bak ondertussen de gemengde paddenstoelen gaar in olijfolie. Kruid met peper en zout. Haal de pompoen uit de oven en verwijder de schil. Doe de pompoen bij de aardappelen, voeg de sojaroom toe en stamp fijn. Breng verder op smaak met peper en zout. Meng 3/4 van de paddenstoelen onder de stamppot. Leg de rest er bovenop en garneer met gesnipperde peterselie. Lekker met een worstje en mosterd

Share by: