Tagliatelle met linzen

Lekkere vegan kost
Nodig voor 4 pers
300 g tageliatelle - 2 rode uien - 2 teentjes knoflook - olijfolie - 3 wortelen - 2 stengels selder - 300 g rode linzen uit blik - 150 ml groentebouillon - 2 laurierblaadjes - 800 g gepelde tomatenstukjes - peper - verse basilicum - gedroogde Italiaanse kruiden o.a. tijm, rozemarijn, basilicum ...
Bereiding
Pel en snipper de rode uien en de knoflook. Fruit ze aan in olijfolie. Snijd de wortelen en de selder klein en laat ze meestoven. Giet de linzen uit af en spoel ze. Blus de groenten met de groentebouillon. Voeg de laurierblaadjes toe, italiaanse kruiden en de gepelde tomatenstukjes. Laat 15 min. zachtjes stoven. Voeg dan de linzen toe en laat nog 5 min. verder stoven. Breng goed op smaak met peper. Kook de tagliatelle gaar volgens de gebruiksaanwijzingen. Serveer met de saus en garneer met verse basilicum.