Tagliatelle met scampi en verse tomaten

Tagliatelle met scampi en verse tomaten

Lekker, puur zonder poespas en snel klaar!

Nodig voor 2 borden

150 g glutenvrije tagliatelle of spelt tagliatelle -  16 scampi - 3 tomaten - 6 groen van lente-uitjes - lookolie - bussel verse basilicum - peper - zout

Bereiding

Kook de tagliatelle gaar volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking. Giet af. Snijd de tomaten in kwartjes. Verwijder de pitten en het binnenste vocht, doe onmiddellijk in een zeef zodat je het tomatenvocht dadelijk nog kan gebruiken. Knip het groen van de lente-uitjes in ringetjes. Snipper de basilicum. Verhit lookolie (zonder velletjes) in een pan. Voeg 16 scampi's toe en bak op een heet vuur gaar. Voeg tegen het einde de tomaten, het tomatenvocht, de lente-ui en de basilicum toe. Laat een minuutje mee warmen. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de tagliatelle met de scampi's en de groenten.



Reuzehonger? Maak dan een grotere portie glutenvrije tagliatelle en extra scampi's. Of serveer met glutenvrij FODMAP-arm brood. Let goed op dat de je jouw speltportie niet overschrijdt zodat je geen klachten krijgt. Je kan de spelt wel altijd aanvullen of volledig vervangen door glutenvrije tagliatelle en gluten- en FODMAP-arm brood.

Wil je meer saus? Voeg dan FODMAP-arme bouillon toe en 1/2 courgette en/of 1 wortel of andere FODMAP-arme groenten.

Share by: