Tarte flambée met zalm
Vrij van kippenei, noten, pinda, soja en histamine-arm

Nodig
200 g bloem - 18 g verse gist - 2 el olijfolie - snuifje suiker - 125 g zure room - 1 rode ui - 3 el diepvrieserwten - 100 g zalm in stukjes - zout
Bereiding
Strooi de bloem uit op je werkblad en maak een kuiltje. Los de verse gist op in 100 ml water. Giet het gistmengsel in het kuiltje. Start met kneden, voeg de olijfolie, 1 kl zout en een snuifje suiker toe. Kneed het mengsel met de hand tot een homogeen en glad deeg. Kneed het deeg tot een bol. Dek het deeg af met een schone keukenhanddoek en laat minstens 90 minuten rijzen op een warme plaats. Net voor het bakken rol je het deeg uit tot een dunne taartbodem (zoals pizza). Gebruik nog wat extra bloem om te vermijden dat je deeg gaat plakken op je werkblad. Verwarm de oven voor op
200°C. Besmeer de taartbodem met 1zure room. Pel de ui en snijd in dunne halve ringen. Verdeel de ui over de taart. Kook de diepvrieserwten enkele minuten in water, giet af en verdeel over de taart. Verdeel 100 g stukjes (diepvries)zalm over de taart. Draai erover met de zoutmolen. Plaats de taart gedurende 15 minuten in de oven. Serveer met een salade.