Traybake met kikkererwten, venkel en parelcouscous

Nodig voor 2 pers

125 g parelcouscous - 1 ui - 1 venkel - 2 wortelen - 50 ml tomatenpassata - 2 kl ras-el-hanlout - peper - zout - olijfolie - 200 g kikkererwten - 100 g kerstomaten - 1,5 el pompoenpitten - 1,5 el cashewnoten - vers kruiden o.a. basilicum, peterselie, munt

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de parelcouscous gaar volgens de gebruiksaanwijzingen. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de venkel in stukjes en  wortelen in schijfjes. Meng de groenten met de tomatenpassata, de ras-el-hanout, peper en zout. Doe alles op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie. Plaats 20 min. in de oven. Voeg de uitgelekte kikkererwten toe en de kerstomaatjes. Plaats terug 5 minuten in de oven. Gril ondertussen pompoenpitten en de cashewnoten in een grilpan. Voeg deze toe aan de groenten, samen met verse groene kruiden. Roer de parelcouscous onder de groentemengeling en kruid verder af