Wentelteefjes met rozijnen en appel

Wentelteefjes met rozijnen en appel

Vrij van kippenei, koemelk, lactose, noten, pinda, soja, eventueel vrij van gluten en tarwe

Wentelteefjes als lunch ... heerlijk!

Nodig voor 4 stuks:

2 appels – 1 eetlepel honing – kaneelpoeder – een handvol rozijnen – eivervanger voor 2 eieren – 150 ml haverdrink – 1 koffielepel vanillesuiker – 4 sneetjes volkorenbrood – vetstof om te bakken (– poedersuiker)


Bereiding:

Laat de rozijnen een uurtje weken in water. Giet ze daarna af. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Doe de appelblokjes samen met de honing en een geutje water in een steelpannetje. Laat zachtjes pruttelen tot de appeltjes zacht zijn. Meng de rozijnen en een snuifje kaneel onder de appelblokjes. Bereid de eivervanger zoals vermeld op de verpakking.  Meng met de melk goed met de vanillesuiker en nog een snuifje kaneel.  Leg een sneetje in dit mengsel, en zorg ervoor dat beide kanten helemaal bedekt zijn met het mengsel. Doe een beetje vetstof in een pan en bak de sneetjes aan beide kanten goudbruin.  Serveer de wentelteefjes met het fruit en bestrooi eventueel met poedersuiker.


Glutenvrij en tarwevrij? Kies gluten- en tarwevrij brood. Gebruik een glutenvrije haverdrink.

Share by: