Witlofrisotto met grijze garnalen

Witlofrisotto met grijze garnalen

Receptje uit het "prikkelbare darmen kookboek" van collega Michaël Sels en Heiko De Schepper.

Nodig voor 4 borden

300 g risottorijst - 300 g witlof - 1 l FODMAP-arme groentebouillon - 4 eieren - 250 g grijze garnalen - gesnipperde bieslook - olijfolie - peper - zout

Bereiding

Fruit de risottorijst aan in olijfolie. Blus met de groentebouillon, roer goed om , zet een deksel op de pot en laat zachtjes gaar sudderen in 20 à 30 minuten. Roer regelmatig om en voeg, indien nodig, extra bouillon toe.

Snijd het witlof in stukjes. Stoof ze aan en laat ze zachtjes gaar worden. Voeg het gestoofde witlof de laatste vijf minuten bij de risotto en laat samen verder garen. Kruid met peper en zout. Breng een ruime ketel water aan de kook. Zet het vuur lager zodat het water niet meer borrelt. Maak met een lepel een draaiende beweging in het water. Beek 1 ei voorzichtig in een kopje. Laat het ei in het water glijden. Hou het water ondertussen tegen het kookpunt en laat het ei in 3 minuten gaar worden. Schep het ei met een schuimspaan voorzichtig uit de pan en laat goed uitlekken. Doe hetzelfde met de andere eieren. Verdeel de risotto over 4 borden. Leg de garnalen en een gepocheerd ei bovenop. Garneer met gesnipperde bieslook.

Share by: