Yoghurtcake met blauwe bessen

Yoghurtcake met blauwe bessen

Nodig

50 g bakmargarine - 2 eieren - 225 g zelfrijzende bloem - 1 el geraspte citroenschil - 200 g suiker - 140 g Griekse yoghurt - 1 kl vanille-essence - 125 g blauwe bessen (uit diepvries) + handvol verse blauwe bessen garnering



Bereiding

Verwarm de oven voor op 160°C. Smelt de margarine. Doe de margarine, suiker, eieren, yoghurt, citroenschil en vanille-extract in een kom en meng.

Voeg de bloem toe en mix alles goed. Schep de blauwe bessen erdoorheen en giet het beslag in een ingevette cakevorm (of een cakevorm waar je bakpapier in hebt gelegd.) Strijk de bovenkant glad met een spatel en bak de cake ongeveer een uur.  Laat de cake afkoelen. Werk af met wat extra bosbessen. (naar een idee van Libelle Lekker)

Share by: