Zalm met paprikaroomsaus

Zalm met paprikaroomsaus

Nodig voor 2 porties

2 zalmfilets - 10 kerstomaatjes - 125 g verse spinazie - verse basilicum -

150 g gegrilde paprika's uit bokaal - 175 ml sojaroom - 1/4 koffielepel paprikapoeder - snuifje cayennepeper - 1/4 koffielepel gedroogde tijm -

1/4 koffielepel gedroogde oregano - lookolie - peper - zout

Bereiding

Mix de gegrilde paprika’s glad met de sojaroom. Kruid de saus met paprikapoeder, peper en zout. Meng ¼ koffielepel tijm met ¼ koffielepel oregano, een snuifje zout en een snuifje cayennepeper.  Wrijf hiermee de zalmfilets in. Bak de filets gaar in lookolie (zonder lookvelletjes), neem ze uit de pan. Voeg de kerstomaatjes toe aan de pan.  Laat ze 5 minuten bakken. Doe de spinazie erbij en laat slinken. Giet er het paprikaroommengsel bij en breng op een zacht vuurtje aan de kook.  Leg de zalmfilets in de saus en laat even doorwarmen. Garneer met basilicum. Serveer met gekookte aardappelen, puree of rijst. Naar een recept van Libelle lekker.

Eet tot je aangenaam verzadigd bent. Komt de portie niet toe? Neem dan extra of eet achteraf een stuk fruit.

Share by: