Zomerse salade

Zomerse salade met basilicum-muntdressing

Frisse salade met perzik, peer en romige burrata besprenkeld met een superlekkere dressing.

 Heerlijk eten op een warme zomeravond op je terras, wel veel "knabbelwerk". (naar een idee van dr. Megan Rossi)

Nodig voor 2 borden

Salade: 1 perzik  - 1 peer - 1 burrata - 2 handjes rucola - 8 kerstomaatjes - 2 romeinse slaharten - maanzaadjes - 1 wortel - 1 blikje kikkererwten - gedroogde korenbloemen

Basilicum-muntdressing:  65 ml olijfolie - handvol gehakte basilicum - handvol gehakte verse munt - 1 limoen, gerasp en sap - 1 kl mosterd - zout

Bereiding

Verdeel de 2 soorten sla over 2 borden. Verwijder de pit van de perzik en het klokhuis van de peer. Snijd het fruit in vieren en vervolgens in dunne plakjes. Verdeel ze over de sla. Halveer de kerstomaatjes en leg ze op de borden. Schraap de wortel, snijd in hele dunne plakken en krul ze op. Leg ze op de borden. Giet de kikkererwten af, spoel ze en verdeel over de borden. Halveer de burrata, snijd ieder deel in 4 stukjes die je verdeelt over de borden. Bestrooi met maanzaadjes en gedroogde korenbloemen. Maak de vinaigrette door al de ingrediënten onder elkaar te mixen. Breng op smaak met zout. Besprenkel de salade met de vinaigrette.

Serveer de salade met bruin brood of verdeel er een portie gekookte rijst of quinoa over.

Share by: