Zuiderse mosselen

Zuiderse mosselen

Mosselen eens op een andere manier!

Nodig voor 4 pers:

4 kg mosselen - 1 courgette - Provençaalse kruiden zonder FODMAP's (oregano, tijm, basilicum, marjolein ...) - 2 tomaten - sojaroom - peper - zout - verse basilicum - mayonaise - mosterd - azijn

Bereiding:

Maak de mosselen schoon en verdeel over 4 mosselketeltjes. Snijd de courgette in heel fijne blokjes en verdeel over de mosselen. Draai erover met de pepermolen en bestrooi met de kruiden. Voeg nog een geutje water toe aan ieder keteltje en breng aan de kook. Laat 5 min. koken tot de mosselen gaar zijn, schud regelmatig op. Ontpit ondertussen de tomaten en snijd in fijne blokjes. Verdeel tenslotte een goede geut sojaroom over ieder keteltje en de tomaat. Laat nog even meewarmen, niet meer koken. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Bestrooi voor het opdienen met verse blaadjes basilicum. Maak er een mosselsausje bij: Vermeng mayonaise met sojaroom en mosterd tot een lopend mosterdsausje. Breng op smaak met peper en voeg eventueel nog een drupje azijn toe.

Eet tot je aangenaam verzadigd bent. Komt de portie niet toe? Neem dan extra of eet achteraf een stuk fruit.

Share by: