Nodig voor een groot bord "to share"
250 g ricotta - olijfolie - tros druiven - peper - zout - 8 sneetjes Parmaham - gesnipperde peterselie - peper - provençaalse kruiden -
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Doe dericotta in een ovenschaaltje. Kruid met peper, zout en 1/2 kl provencaalse kruiden. Bedruppel met olijfolie. Spoel een trosje druiven en leg ze in een ovenschaaltje. Kruid ze ook met peper en zout en besprenkel met olijfolie. Verdeel vervolgens de sneetjes parmaham op bakpapier op een bakplaat. Zet de ham, de ricotta en de druiven in de oven gedurende 30 minuten. Meng ondertussen 50 ml olijfolie met een lepel gesnipperde peterselie. Kruid met peper. Voeg hier dadelijk ook het vocht dat vrijkomt in het schaaltje van de druiven bij. Klop de vinaigrette goed ondereen. Verdeel gemengde sla op een schotel. Serveer met de ricotta, de krokante ham in stukjes gebroken en de druiven. Besprenkel met de vinaigrette en draai er nog eens over met de pepermolen. Bestrooi met zonnebloempitjes. Lekker met volkorenbrood. (naar een recept van Libellelekker)